torsdag, april 10

KÄRLEK ÄR ALLT

Har du någon gång känt kärlek? Jag skulle vilja säga att kärlek är allt. Kärlek är allt vi behöver. Kärlek gör det värt att leva och för kärlek är det värt att dö. Kärlek ger upphov till den största lyckan och den värsta sorgen.
Kärlek är närhet och förtroende. Trygghet. Kärlek är vänskap, glädje och något som vi tar för givet. Kärlek är svek och förlåtelse. Kärlek är att dela med sig. Strävan efter kärlek är det största i livet. Vi vill alla hitta den rätta. Under tiden träffar vi flera stycken som vi älskar. Vi har mycket kärlek att ge. Och många hjärtan som kan krossas.
Dels är kärlek en känsla och dels ämnen som utsöndras i kroppen. Men kärlek är också individuellt, alla har sin syn på vad kärlek är. Kärlek är den starkaste känslan som vi inte riktigt vet hur vi ska hantera.
Det finns en sanning med kärlek, och det är att den är sann. Kärleken kan inte ljuga. Du kan inte älska på låtsas. Älska det gör man med hela kroppen. Varje handling du utför påverkar de du älskar. Att vara olyckligt kär är något som många tyvärr går igenom. Faktumet att bli bortglömd, bortspolad och bortkastad, att inte betyda någonting, för någon som betyder allt. Det gör att man tappar all tro om att kärlek skulle vara något bra.
Kärleken sägs vara för evigt, men sen kommer du över personen. Var det inte kärlek då?

När det gäller musik handlar en stor del om kärlek. Ofta olycklig kärlek. Jag tänkte nu spela upp lite musik så ni får höra.

Ja precis som ni, så hade låtarna olika syn på kärlek. Efter man varit olyckligt kär är det många som vägrar tro att kärleken är sann, att den finns. Att den kan göra annat än smärta. Jag tror att förtvivlan tar över och istället försöker man bygga upp en mur runt hjärtat, så det aldrig skadas igen.
Men smartskaften Beatles dom har förstått det jag försöker säga. Att kärlek är allt. Jag tror att kärlek är det som gör livet värt att leva. Kärlek är lycka. Kärlek = sant.

Inga kommentarer: